Direct naar de inhoud.

Nieuws

Mogelijke staking kinderopvang donderdag 1 juli

25 juni 2021

De FNV heeft na de mislukte cao-onderhandelingen opgeroepen tot stakingen. Op dit moment is er nog niet bekend of er medewerkers van Kruimeltje gehoor zullen gaan geven aan deze oproep, noch of er hierdoor locaties (gedeeltelijk) zullen sluiten. Aanvankelijk is er gesproken over 23 juni, zojuist is bekend gemaakt dat de eerste eventuele stakingsdag 1 juli zal zijn. Zodra wij meer weten zullen we het op deze pagina weergeven.

Ter informatie:

www.kinderopvangtotaal.nl/cao-onderhandelingen-dit-is-het-eindbod-van-bk-en-bmk/

www.kinderopvangtotaal.nl/bmk-en-bk-cao-voorstellen-fnv-lossen-problemen-niet-op/

www.kinderopvangtotaal.nl/actiedag-fnv-eerste-stakingsdag-wordt-30-juni/

Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie blijven we ons inzetten voor de kwalitatief goede kinderopvang. Net als de vakbonden en de werkgeversorganisaties willen wij het beste voor onze werknemers, maar kijken we ook wat dit betekent voor kinderen, ouders én de continuïteit van onze organisatie. We hopen dan ook dat er snel een akkoord komt met de vakbonden en dat de staking niet hoeft door te gaan.

Overname door Kids First COP groep per 1-1-2021

Naar aanleiding van de overname van KDV & BSO Kruimeltje door Kids First COP groep is er een brief naar alle ouders en verzorgers van de kinderen gestuurd. Ter informatie publiceren we deze brief ook op deze website:

Groningen, 27 januari 2021

Graag informeren we je over het volgende: per 1-1-2021 is Exploitatie Maatschappij Wittenberg B.V. (KDV & BSO Kruimeltje) overgenomen door Kids First COP groep. De aandelenoverdracht heeft voor de opvang van jouw kind op dit moment echter geen gevolgen. De eigenheid van de locatie blijft behouden. De medewerkers, opvangvormen, groepsindeling, openingstijden, tarieven, website en contracten e.d. blijven ongewijzigd.

KDV & BSO Kruimeltje blijft vooralsnog gewoon onder Exploitatie Maatschappij Wittenberg B.V. vallen en onder die naam opereren. Alle contracten blijven dus geldig, van ouders (kind/plaatsingscontracten), van medewerkers (arbeidscontracten) en van relaties (leverancierscontracten).

Susan gaat vanaf medio februari het kantoor van Kids First in Groningen op de afdeling HR versterken en zal vanaf daar haar steentje blijven bijdragen.
Mare Ester, Teammanager bij Kids First, is vanaf dan het aanspreekpunt voor de medewerkers. In de tussentijd zorgen zij voor de onderlinge overdracht. De functie van Linda van der Klok blijft ongewijzigd.

In de loop van het jaar, wanneer het weer kan en mag, zullen we een bijeenkomst organiseren om je verder te informeren over de toekomstige ontwikkelingen en de filosofie van Kids First. Voor nu geldt: we willen al het goede van Kruimeltje combineren met de kennis en ervaring van Kids First.

Mocht je vragen hebben dan vernemen we het uiteraard graag. We hopen je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Susan Postma
KDV & BSO Kruimeltje

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kids-first-logo-Q-1-165x300.jpg